Hej! Jag heter Renée Rudebrant. Jag är textil formgivare, konstnär och rektor för Sätergläntan. Jag driver även olika projekt varav ett heter Sjysta Sjalar och ett annat heter Crafts24. I mitt konstnärliga arbete har jag jobbat mycket i större format. Men när jag varit ute och rest så har jag ofta saknat möjligheten att skapa. Det var så jag började brodera. En broderipåse med lite tillbehör kan man ha med sig överallt. På flyget, tåget och i bilen. När man får sitta och vänta i väntsalar eller inför möten kan det vara skönt att ta fram sin broderipåse och fortsätta att brodera. Kärleken till broderi är grunden för den här bloggen. Välkommen att följa den.

 


 

 

 

Visa alla blogginlägg

Visar inlägg från Juni 2015

SOMMARPROJEKT DEL 1

Nu har jag påbörjat nästa steg på mitt sommarprojekt. Här har jag lagt ut tygbitar som har blivit över från några av mina andra broderiprojekt, blandat med rivna papperbitar. Jag använder vanligt kopieringpapper och förpackningpapper. Knölar ihop det och rullar det i min hand då får pappret en helt annan karaktär och är lätt att sy igenom och får en mjukare struktur. En del papper målar jag med acrylfärg för att få ytterligare stukt…

FORTSÄTTNING PÅ TEMAT SNÖ I MAJ

Här har jag broderat små tygbitar. Sytt ihop dem till cirklar. Vänt dem så att avigan är utåt. Penslat dem med trälim blandat med vatten. Vänt dem tillbaks till rätan och skrynklat ihop dem och format dem. Sen har mina snöskulpturer fått torka.

SOMMARENS SOMMARPROJEKT

Mitt broderiprojekt i sommar har temat "allt som blev över". Efter att jag har arbetet med mina prickar som nu kommer ställas ut på Dalarnas museum. Vernissage 13 juni. Har det blivit en hel del småbitar av vitt tyg över. Nu tänker jag mig att jag ska sätta ihop dem på en lång bottenremsa som är ca 30 cm bred. Hur långt broderiet blir får tiden utvisa. Tänker att det ska vara lite kravlöst, några stygn då och då.