Hej! Jag heter Renée Rudebrant. Jag är textil formgivare, konstnär och rektor för Sätergläntan. Jag driver även olika projekt varav ett heter Sjysta Sjalar och ett annat heter Crafts24. I mitt konstnärliga arbete har jag jobbat mycket i större format. Men när jag varit ute och rest så har jag ofta saknat möjligheten att skapa. Det var så jag började brodera. En broderipåse med lite tillbehör kan man ha med sig överallt. På flyget, tåget och i bilen. När man får sitta och vänta i väntsalar eller inför möten kan det vara skönt att ta fram sin broderipåse och fortsätta att brodera. Kärleken till broderi är grunden för den här bloggen. Välkommen att följa den.

 


 

 

 

SOMMARPROJEKT DEL 1

Nu har jag påbörjat nästa steg på mitt sommarprojekt. Här har jag lagt ut tygbitar som har blivit över från några av mina andra broderiprojekt, blandat med rivna papperbitar. Jag använder vanligt kopieringpapper och förpackningpapper. Knölar ihop det och rullar det i min hand då får pappret en helt annan karaktär och är lätt att sy igenom och får en mjukare struktur. En del papper målar jag med acrylfärg för att få ytterligare stuktur på ytan.

Nästa steg är att brodera med olika vita trådar. Funderar nu på vilka stygn jag ska brodera med och vilket tempo stygen ska ha. Nu får det vila en stund medan jag gör några stygnprover brevid...